maandag, 20 november 2017 15:23

Zaans Golfnetwerk finale competitie en laatste wedstrijd 2017

Geschreven door Wim Boekel

 

Onder erbarmelijke omstandigheden met slagregens, storm en een zeer moeilijk bespeelbare baan hebben we onze laatste wedstrijd gespeeld. Op zich mogen we niet klagen dit jaar, omdat alle andere wedstrijden onder prima weersomstandigheden plaatsvonden.

Ondanks het slechte weer gingen toch 43 deelnemers de baan in en heeft nagenoeg iedereen de 18 holes volbracht. Bij binnenkomst valt dan op dat de meeste spelers zich toch prima vermaakt hebben, ondanks verlies van veel ballen en slechte scores. In het clubhuis zien we gelijk weer de kenmerkende gezelligheid bij al onze wedstrijden.

Ook waren de omstandigheden jammer voor de strijd om de eindoverwinning met de kanshebbers samen spelend in 2 flights. Daniel Bjork met handicap 3 stond gedeeld bovenaan, normaal heel steady, maar kon nu de ballen niet bij elkaar houden en viel uit de top 3.

De scores waren dus zeer teleurstellend, maar toch nog 2 spelers met meer dan 30 punten.

Uitslag wedstrijd:

  1. Jan Smulders       36 punten
  2. Jacob van Braam 32 punten
  3. Johan Karregat     26 punten

De dagprijzen, Golfplaza bonnen, werden gesponsord door Boko Dakbedekkkers.

Een doos Boko ballen was de prijs voor de “Longest drive” heren, die gewonnen werd door Jack de Goede en een Boko paraplu was er voor Annemarie Kastelein voor de Longest dames.

De neary op hole 8 is geslagen door Jeffrey Willems, die het uitstekende diner kreeg aangeboden door Nils van Dam (Chipping Inn).

Van de spannende Stableford competitie over 4 wedstrijden werd de einduitslag:

  1. Jack de Goede       89 punten
  2. Ton van der Laan 88 punten
  3. Bas de Boer           87 punten

Bas als winnaar van vorig jaar moest de wisselbokaal dus overdragen aan Jack.

Jack won hiermee een bezoek aan de Warsteiner brouwerij in Duitsland inclusief een overnachting en hij mag Joyce meenemen!

De 2e en 3e prijs waren Warsteiner pakketten.

Als aankleding van deze finaledag was een andere sponsor, Vinura House of Wines, aanwezig met een mooie selectie Afrikaanse wijnen, die geproefd en besteld konden worden. Peter van Reenen was er samen met Alan Malan, de wijnmaker van het wijnhuis Rainbows End, die in het mooie Afrikaans, vertelde over het wijnhuis en de wijnen.

Met dank aan al onze sponsors voor hun bijdragen, hopen we ze volgend jaar weer als sponsor te mogen begroeten. Als organisatie hebben we het gevoel gehad, dat het een succesvol jaar is geweest voor het Zaans Golfnetwerk, maar we willen graag ook de mening van de deelnemers horen. Daarom worden alle leden benaderd met het verzoek om hun mening te geven.

Het Zaans Golfnetwerk jaar werd besloten in een goed gevulde Chipping Inn onder genot van een heerlijk diner, lekkere drankjes en veel plezier.

Mede namens Maria, Ruud, Theo en Ton als organisatie van het Zaans Golfnetwerk willen we alle deelnemers, vervangers, introducees en sponsors bedanken voor een positief golf- en netwerk jaar.

Wim Boekel

Zaans Golfnetwerk 

klik op een afbeelding om deze te vergroten

  

Bijgaand: foto winnaar Jack, de finale flights en het sponsorbord